Vysvětlení k receptům

28.03.2015 16:54

Recepty jsem rozdělila prozatím do kategorie snídaně, obědy a večeře. Ale můžete si jídla přehodit dle denních chutí a třeba polévku si dát už ke snídani nebo naopak, snídaně může být i svačinou v menší porci.

 

Jedná se o recepty jednoduší, protože většina mých klientů s tímto druhem surovin začíná a nebo stále spěchají a nemají na vaření čas. Tudíž jsem volila hlavně rychlejší a méně pracné recepty:)

 

 

Snažila jsem se dát recepty i pro masožrouty a pro ty, co se nechtějí vzdát tradiční kuchyně, neboť přechod na luštěniny a zeleninu je pro ně příliš náročné - např. alternativa vepřo knedlo zelo za krůtí pečeni se špaldovým knedlíkem a se zelím.

 

Recepty jsou nejčastěji voleny pro zdravé hubnutí, doplnění živin, lehce stravitelné, bez přebytku živočišných tuků a doplnění receptů bez laktózy či lepku.

Těstoviny můžete alternovat u bezlepkových variant za pohankové. Špaldovou mouku vyměňte za jáhlovou nebo za kukuřičnou:)

Laktózu a lepek se snažím v receptech omezit kvůli současnému přebytku ve stravě a kvůli detoxikaci i špatné funkci střeva při jejich přebytku.

 

Ti, co už mají sestavený výživový plán, tak už vše znají:)